Chinese Loempia’s

Chinese Loempia's

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de velletjes:

  • 100 g bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • Koud water

Voor de vulling:

  • 250 g zeer mager varkensvlees in reepjes gesneden
  • 100 g garnalen gekookt, gepeld en gehakt
  • 4 lente-uitjes schoongemaakt en gehakt
  • 1 eetlepel verse gember gehakt
  • 100 g Chinese kool gewassen en in repen gesneden
  • 100 g taugé
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom, voeg het losgeklopte ei en 15 ml water toe en klop stevig met een houten lepel.
  • Kneed verder met de handen tot het deeg soepel en elastisch is.
  • Pak het in plastic in en laat het minstens 4 uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Snijd 12 gelijke vierkantjes van 15 x 15 cm uit.
  • Bak de stukjes vlees in een wok in hete olie kort aan, voeg de overige ingrediënten toe, behalve het losgeklopte ei, om de pakjes af te sluiten.
  • Bak alles al omscheppend tot het door en door heet is en haal de pan van het vuur.
  • Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met ei.
  • Leg een lepel vulling op elk plakje, vouw het over de vulling en sla beide zijkanten eroverheen.
  • Rol het nu stevig op en zorg dat de inhoud goed verzegeld zit.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C en bak 2 loempia's tegelijk goudbruin en knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met een pittige saus naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China