Chinese mihoen met lente uitjes en sesam

Chinese mihoen met lente uitjes en sesam

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g bacon
  • 200 g hamlapjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zak Conimex Mihoen 250 g
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 600 g gesneden spitskool
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad

Instructies

  • Snijd de bacon in reepjes en de hamlapjes in heel kleine blokjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie.
  • Voeg de vleesblokjes toe en marineer 5 minuten.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesblokjes en de bacon 5 minuten.
  • Voeg de spitskool en de lente-uitjes toe en wok 5 minuten.
  • Schep de kruidenmix (uit het pakje), de mihoen en het sesamzaad erdoor.
  • Wok nog een paar minuten tot alles goed warm is geworden.
  • Verdeel de mihoen over de kommen of borden .

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en knapperige Gebakken Uitjes op tafel om zelf naar smaak toe te voegen
Variatietip:
Deze combinatie is ook heel lekker als salade.
Laat het gewokte vlees afkoelen.
Wok de spitskool 2 minuten voeg dan de kruidenmix toe en wok nog 1 minuut.
Zet het vuur uit, meng alle ingrediënten en voeg naar smaak wat citroensap en olie toe.
Lauwwarm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters
Jaargetijde: Snel te maken