Chinese Soep Van Kip En Tahoe
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon sterke / van restjes kippenvlees
- ¼ blik tahoe
- 1 eetlepel bieslook fijngesneden
- 100 gram ham gesnipperd
- 1 eetlepel maïzena
- 1 teen knoflook geperste
- 1 mespunt ve-tsin
- 2 schijfjes gemberwortel verse
- 2 eetlepel rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel sojasaus
Instructies
- Snijd de tahoe in blokjes van 1 cm en laat ze marineren in een papje van maïzena, rijstwijn (of droge sherry), sojasaus, knoflook en geraspte gember.
- Breng de bouillon met restjes vlees aan de kook.
- Laat de tahoe er 3 min. in meekoken.
- Doe de ham en bieslook in soepkommen of terrine.
- Maak de soep af met ve-tsin en giet hem over de ham en bieslook. Roer alles goed om.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Marineer de tahoe zoals aangegeven.
- Breng de bouillon in een glazenlitermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
- Doe de tahoe erin en verwarm de soep afgedekt 1 min. op 100%.
- Ga verder te werk als hierboven beschreven.