Chinese Soep Van Voorjaarsgroenten
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 2 eieren
- 10 gram sterrenkers of raapstelen
- 1 teen knoflook geperste
- 1 mespunt ve-tsin
- zout
- peper
Instructies
- Knip sterrenkers of jonge raapstelen (wortels verwijderen) in stukjes.
- Klop de eieren met peper en zout als voor een omelet.
- Breng de bouillon aan de kook, roer de eieren erdoor zodat ze stollen in uiterst dunne slierten.
- Doe de sterrenkers of raapstelen in soepkommen of terrine en schenk de kokende bouillon erop.
- Afmaken met knoflook en ve-tsin en eventueel met een paar druppels citroensap.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
- Roer de losgeklopte eieren erdoor en vervolgens de sterrenkers of raapstelen.
- Breng tot slot de bouillon op smaak met knoflooksap en ve-tsin.