Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels oestersaus
- 3 eetlepels donkere sojasaus
- 2 eetlepels zoete sojasaus
- 3 theelepel chilisaus
- 600 gram speklapjes
- 2 eetlepels honing
- 1.25 dl water
- ½ theelepel laos conimex
- 4 flinke tenen knoflook geplet
Ook nodig:
- Slowcoocker
Instructies
- Meng 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel van beide sojasausen en 1 theelepel chilisaus in een kom.
- Snij de speklapjes in reepjes van ong. 1 cm breed en doe deze in het mengsel.
- Laat minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan.
- Haal het spek eruit als het bruin en knapperig is en doe het in de slowcooker.
- Meng de rest van de oestersaus en sojasauzen, de honing, de galangawortel, knoflook en het water, roer goed door tot de honing is opgelost.
- Giet dit over de spekjes heen. 4-5 uur op laag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met bv rijst en lente-ui.