Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • Conimex Wok Olie
  • ½ zak Conimex Mie nestjes a 250 g
  • 1 Chinese kool
  • 1 mango rijpe
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst China / Oosters