Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
- Wok Olie
- ½ zak Conimex Mie (nestjes) 250 g
- 1 paksoi
- 2 tomaten
- 6 lente-uitjes
- 1 rijpe mango
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
- Voeg stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
- Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten en goed laten uitlekken.
- Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
- Snijd de tomaten in partjes en lente-uitjes in ringetjes.
- Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Wok de kip in een hete, droge wok 3 minuten.
- Voeg de paksoi, tomaten, mangoblokjes, 3½ dl water en sausmix (uit het pakje) toe.
- Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep mie en Chinese zoetzuur met kip op 4 borden.
- Bestrooi met de lente-uitjes.