Chocolade Brownies met smeuïge kern
Smeuïge chocoladebrownies met een rijke smaak, perfect als nagerecht of bij de koffie. Optioneel met noten voor extra crunch.
Equipment
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Ingrediënten
- 150 g basterdsuiker lichtbruin
- ½ theelepel zout
- 4 eieren middelgroot
- 150 g pure of bittere chocolade
- 125 g suiker
- 150 g roomboter
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g zelfrijzend bakmeel
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Bakvorm invetten en bestrooien met bloem.
- Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
- Chocolade in stukken breken.
- In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren.
- Van het vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren.
- Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren.
- Eieren één voor één al roerend toevoegen.
- Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
- In het midden van de oven 30 à 35 minuten bakken.
- Brownie ca.
- 30 minuten in vorm laten afkoelen.
- Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten.
- Bakpapier verwijderen en verder laten afkoelen.
- Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met een beetje poedersuiker of een laagje chocoladeglazuur. Voeg noten toe voor extra bite. Wijnadvies:
Zoete rode dessertwijn of port
Garneer eventueel met een beetje poedersuiker of een laagje chocoladeglazuur. Voeg noten toe voor extra bite. Wijnadvies:
Zoete rode dessertwijn of port
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 27 g
