Chocolade Cashewnoten Mousse

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g bittere chocolade in stukjes gebroken
  • 100 g suiker
  • 5 eieren
  • 100 g gemalen cashewnoten
  • 2 dl slagroom

Instructies

  • Doe de stukjes bittere chocolade in een kom.
  • Plaats de kom in een pan met heet water (au bain-marie) en laat de chocolade smelten.
  • Voeg de suiker toe en blijf roeren totdat deze is gesmolten. Haal de kom van het vuur.
  • Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door het chocolademengsel.
  • Voeg de gemalen cashewnoten toe aan het mengsel.
  • Klop de slagroom en de eiwitten apart stijf.
  • Schep eerst de slagroom en daarna de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocoladenotenmengsel.
  • Verdeel de mousse over glazen schaaltjes en laat het nagerecht opstijven en goed koud
  • worden in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert / Noten