Chocolade Chipolata Verassing
Equipment
- Kommetje met kokend water
- Lepel
- Bord
- Magnetronbestendig schaaltje of kannetje
Ingrediënten
- 450 ml chipolatapudding
- 75 g melkchocolade in stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 3 el rodebessensap
- 1 el suiker
- 100 g bosbessen
Instructies
- Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel.
- Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord; doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water.
- Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer.
- Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de melkchocolade gedurende 1 minuut op vol vermogen.
- Roer de gesmolten chocolade door.
- Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf.
- Druppel de gesmolten chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn.
- Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven.
- Roer de crème fraîche, het rodebessensap en de suiker door elkaar.
- Schep hier een grote lepel van op vier dessertbordjes.
- Leg de chocoladebollen erop.
- Strooi de bosbessen rond de bollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verrukkelijke chocolade chipolata verassing gaat perfect samen met een glas zoete dessertwijn, zoals een Late Harvest Gewürztraminer. De rijke en fruitige tonen van de wijn vullen de romige textuur van de crème fraîche en de zoete smaak van de chocolade perfect aan.Voedingswaarden
Calories: 404 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 36 g