Chocolade Honing Ravioli

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g melkchocolade
  • 7 eetlepels lavendelhoning
  • 1 sinaasappel
  • 125 g mascarpone
  • Poedersuiker

Instructies

  • Smelt de melkchocolade au bain-marie, roer er 4 eetlepels honing door en laat het afkoelen.
  • Snijd dunne reepjes van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • Maak een siroop door de sinaasappelreepjes 3 minuten te koken in het sinaasappelsap met
  • 2 eetlepels honing en 3 eetlepels water.
  • Roer 1 eetlepel honing door de mascarpone en voeg 2 eetlepels siroop en fijngehakte
  • sinaasappelreepjes toe.
  • Laat dit mengsel opstijven in de koelkast.
  • Laat de chocolade op kamertemperatuur komen en rol deze tussen twee lagen plasticfolie
  • uit tot een dunne lap.
  • Snijd of steek rondjes uit de chocolade.
  • Schep 1 eetlepel van het mascarpone-mengsel op een helft van een chocoladerondje en bedek met een ander rondje. Druk de randen voorzichtig aan.
  • Serveer de ravioli met 1 eetlepel sinaasappelsiroop en sinaasappelreepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert