Chocolade Lava Taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade fijngehakt
  • 250 g kokosbloesemsuiker of een andere suikervervanger naar keuze
  • 4 eieren gesplitst
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 100 g amandelmeel
  • 25 g cacaopoeder gezeefd

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron met een kleine hoeveelheid water.
  • Meng de gesmolten chocolade met de suiker tot een glad mengsel.
  • Voeg één voor één de eidooiers toe, roer goed na elke toevoeging.
  • Smelt de boter en voeg deze toe aan het chocolademengsel, gevolgd door het amandelmeel en cacaopoeder.
  • Roer goed door.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Giet het beslag in een met boter ingevette taartvorm, vul deze tot 3/4 van de hoogte.
  • Bak de taart gedurende ongeveer 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • De taart is klaar als het midden nog zacht aanvoelt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze herziene versie behoudt de heerlijke smaak van de klassieke chocoladetaart maar voegt gezondere ingrediënten toe en heeft minder suiker. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Land van herkomst Frankrijk