Chocolade Mascarpone Bakjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade

Vulling:

  • 100 g melkchocolade
  • 200 g mascarpone
  • ¼ theelepel vanille-extract
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over 20 papieren bonbonvormpjes en bestrijk ook de zijkanten met chocolade.
  • Plaats de vormpjes ondersteboven op de bakplaat en laat de chocolade stollen.
  • Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes zodra de chocolade is afgekoeld.
  • Smelt de melkchocolade voor de vulling.
  • Roer het vanille-extract en de gesmolten melkchocolade door de mascarpone totdat je een glad mengsel krijgt.
  • Laat het mengsel afkoelen tot het stevig genoeg is om te spuiten, terwijl je af en toe roert.
  • Doe de mascarponevulling in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit de vulling in de chocoladebakjes.
  • Bestrooi de bakjes met wat cacaopoeder voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert