Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 175 g extra bittere chocolade
- 75 g roomboter
- 1 ei
- 75 g gepelde pistachenoten ongezouten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1½ theelepel bakpoeder
- 75 g suiker
- 50 g griesmeel
- 2 theelepels citroenrasp
- 1½ eetlepel cognac of vieux
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Breng in een steelpan een bodempje water aan de kook.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg 50 g boter toe aan de kleine steelpan.
- Hang de steelpan in de stoom van het kokende water en laat de chocolade al roerend smelten tot een glad mengsel.
- Haal het chocolademengsel van de pan en laat het iets afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C (gasovenstand 3) en vet een bakplaat in met de resterende boter.
- Klop het ei los.
- Hak de pistachenoten grof.
- Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom.
- Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en het iets afgekoelde chocolademengsel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar tot een zacht deeg.
- Verdeel het deeg in 24 balletjes en druk ze plat.
- Leg ze op de ingevette bakplaat.
- Bak de biscotti in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
- Laat de biscotti afkoelen uit de oven.
- Zeef de poedersuiker over de bovenkant van de biscotti en leg ze op een schaal.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g