Chocolade-pistachebiscotti

Chocolade-Pistache Biscotti

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g extra bittere chocolade
  • 75 g roomboter
  • 1 ei
  • 75 g gepelde pistachenoten ongezouten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 50 g griesmeel
  • 2 theelepels citroenrasp
  • eetlepel cognac of vieux
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Breng in een steelpan een bodempje water aan de kook.
  • Breek de chocolade in stukjes en voeg 50 g boter toe aan de kleine steelpan.
  • Hang de steelpan in de stoom van het kokende water en laat de chocolade al roerend smelten tot een glad mengsel.
  • Haal het chocolademengsel van de pan en laat het iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C (gasovenstand 3) en vet een bakplaat in met de resterende boter.
  • Klop het ei los.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en het iets afgekoelde chocolademengsel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar tot een zacht deeg.
  • Verdeel het deeg in 24 balletjes en druk ze plat.
  • Leg ze op de ingevette bakplaat.
  • Bak de biscotti in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze stevig aanvoelen.
  • Laat de biscotti afkoelen uit de oven.
  • Zeef de poedersuiker over de bovenkant van de biscotti en leg ze op een schaal.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Chocolade Pistache biscotti

Chocolade Pistache biscotti

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g Droste chocoladepastilles puur
  • 75 g roomboter
  • 1 ei
  • 75 g pistachenoten ongezouten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 50 g griesmeel
  • 2 theelepel citroen potje
  • 1,5 el Cognac of Vieux
  • 4 el poedersuiker

Instructies

  • Breng een bodempje water aan de kook.
  • Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe.
  • Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water.
  • De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
  • Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
  • Klop het ei los.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
  • Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg.
  • Verdeel het deeg in 24 balletjes.
  • Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..
  • Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Strooi de poedersuiker over de biscotti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek