Chocolade-Pistache Truffels
Een heerlijk, eenvoudig te maken truffelballetje van chocolade verrijkt met gehakte pistachenootjes voor een verrukkelijke smaakbeleving.
Ingrediënten
- 75 gram zachte roomboter
- 75 gram poedersuiker
- ½ koffielepel vanille-essence
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram fijngemalen pistachenootjes
- 1 handvol grofgehakte pistachenootjes
Instructies
- Roer de zachte roomboter romig in een kom en meng er de poedersuiker en vanille-essence doorheen.
- Smelt de pure chocolade "au bain marie" in een kom boven een pan met kokend water of smelt het al roerend in een pannetje op laag vuur.
- Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron.
- Voeg geleidelijk de botercrème en de fijngemalen pistachenootjes toe aan de gesmolten chocolade.
- Roer goed en laat het mengsel vervolgens afkoelen.
- Zet het daarna kort in de koelkast.
- Maak kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze door de grofgehakte pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat deze heerlijke chocolade-pistache truffels opstijven in de koelkast en geniet van een smaakvolle traktatie als dessert of als zoete lekkernij bij de koffie.