Chocolade/pistachetruffels

Chocolade-Pistache Truffels

Een heerlijk, eenvoudig te maken truffelballetje van chocolade verrijkt met gehakte pistachenootjes voor een verrukkelijke smaakbeleving.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • ½ koffielepel vanille-essence
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram fijngemalen pistachenootjes
  • 1 handvol grofgehakte pistachenootjes

Instructies

  • Roer de zachte roomboter romig in een kom en meng er de poedersuiker en vanille-essence doorheen.
  • Smelt de pure chocolade "au bain marie" in een kom boven een pan met kokend water of smelt het al roerend in een pannetje op laag vuur.
  • Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron.
  • Voeg geleidelijk de botercrème en de fijngemalen pistachenootjes toe aan de gesmolten chocolade.
  • Roer goed en laat het mengsel vervolgens afkoelen.
  • Zet het daarna kort in de koelkast.
  • Maak kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze door de grofgehakte pistachenootjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat deze heerlijke chocolade-pistache truffels opstijven in de koelkast en geniet van een smaakvolle traktatie als dessert of als zoete lekkernij bij de koffie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Noten
Land van herkomst Arabisch