Chocoladefondue Allerhande
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 100 g pecannoten
- 4 handperen in partjes
- 2 eetlepels citroensap
- 150 g extra pure chocolade in stukjes
- 1 mespunt gemalen kardemom
- 250 g witte druiven
Instructies
- Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 minuten en laat ze afkoelen.
- Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
- Verwarm de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
- Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten?
- Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.
- Lukt het niet?
- Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron.
- Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
- Doe de chocolade in een schaaltje.
- Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade
- te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen kardemom?
Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.
Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.