Chocoladefondue Allerhande

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g pecannoten
  • 4 handperen in partjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 g extra pure chocolade in stukjes
  • 1 mespunt gemalen kardemom
  • 250 g witte druiven

Instructies

  • Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 minuten en laat ze afkoelen.
  • Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
  • Verwarm de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten?
  • Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.
  • Lukt het niet?
  • Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron.
  • Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
  • Doe de chocolade in een schaaltje.
  • Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade
  • te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen kardemom?
Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Fondue
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch