Chocoladekoekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kop havermout
  • ¼ kop zonnebloemolie + 2 eetlepels
  • ½ kop rijstemoutstroop + 2 eetlepels
  • ½ theelepel vanille
  • 100 g pure chocolade
  • 1 kop gebuild meel
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Breek de pure chocolade in kleine stukjes of hak deze kort in een keukenmachine, en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.
  • Meng alles goed.
  • Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten, inclusief havermout.
  • Combineer de inhoud van de twee kommen en roer goed.
  • Maak met een eetlepel hoopjes van het deeg op een bakplaat, eventueel bekleed met bakpapier. Druk de hoopjes plat.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de randen lichtbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Koek