Chocoladeliefde

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 40 g boter
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 16 g gist
  • Rum
  • Abrikozenconfituur
  • 1 plak chocolade gesmolten
  • Poedersuiker
  • 1 granaatappel

Instructies

  • Meng eierdooiers met suiker en boter tot een gladde crème.
  • Voeg een eetlepel rum toe, een snufje zout, bloem, opgeklopte eiwitten en gist.
  • Mix tot een glad beslag zonder luchtbellen.
  • Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.
  • Bak de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 ºC.
  • Laat de taart afkoelen.
  • Snijd de taart horizontaal door en smeer abrikozenconfituur tussen de lagen.
  • Smelt de gesmolten chocolade en een eetlepel poedersuiker in een pan.
  • Giet de chocolade over de taart en strijk deze uit.
  • Bestrooi de taart met granaatappelpitjes voordat je deze aan je geliefde serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Chocolade / Gebak