Chocolademousse met Frambozennectar en Rode Port
Deze hemelse chocolademousse gecombineerd met een fruitige frambozennectar en een vleugje rode port is een perfecte afsluiting van elke maaltijd.
Equipment
- lepels
- Vier dessertbordjes
Ingrediƫnten
- 300 g diepvriesframbozen
- 3 eetlepels rode port
- 1 eetlepel suiker
- 250 g chocolademousse kant-en-klaar of zelfgemaakt
- Poedersuiker
Instructies
- Ontdooi de frambozen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm in een steelpan de rode port met 200 g frambozen en de suiker op laag vuur.
- Roer de frambozen fijn in de pan tot een gladde saus ontstaat.
- Verdeel de chocolademousse met behulp van twee natte lepels in bolletjes en leg ze op vier dessertbordjes.
- Schep de frambozennectar over de chocolademousse.
- Garneer elk bordje met de overgebleven frambozen en bestrooi met poedersuiker voor een feestelijke afwerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct voor de beste smaak en textuur. Voeg eventueel een takje munt toe voor een extra frisse touch. Wijnadvies:
Een zoete rode port vormt een perfecte match met de rijke chocoladesmaak en versterkt de fruitige tonen van de frambozennectar.
Serveer direct voor de beste smaak en textuur. Voeg eventueel een takje munt toe voor een extra frisse touch. Wijnadvies:
Een zoete rode port vormt een perfecte match met de rijke chocoladesmaak en versterkt de fruitige tonen van de frambozennectar.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g