Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ovenrooster
- soufflépotjes van 150 ml inhoud
Ingrediënten
- 40 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel(s) cacaopoeder
- ¾ theelepel koekkruiden
- 45 g amandelpoeder*
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei M
- 1 eidooier M
- 2 eetlepel(s) melk
- 2 eetlepel(s) gembersnippers gekonfijte
Instructies
- De bodem van de vormpjes met bakpapier bekleden.
- Het bakmeel boven een kom zeven en het cacaopoeder, de koekkruiden en het amandelpoeder erdoor roeren.
- De boter en de suiker met de mixer in een tweede kom kloppen tot het schuimig is en een lichte kleur heeft gekregen.
- Het ei erdoor kloppen en vervolgens de eidooier met de melk.
- Eerst het cacaomengsel in gedeelten en daarna de gembersnippers voorzichtig door het botermengsel spatelen. De vormpjes met het beslag vullen en afdekken met aluminiumfolie.
- De puddinkjes in ca. 35 minuten op 175 °C en 100% stoom gaar bakken.
- Vlak voor dat de baktijd is verstreken de puddinkjes met een houten prikker controleren of ze gaar zijn. De puddinkjes serveren met vanillesaus.
Amandelpoeder:
- Maal in een keukenmachine met het sikkelmes 1 zakje amandelen (45 g).
- Laat de machine draaien tot de amandelen tot poeder zijn vermalen.
Vanillesaus:
- Breng voor een vanillesaus 350 ml volle melk met 1 in de lengte opengesneden vanillestokje in een steelpan aan de kook.
- Schrap met de achterkant van een mes de zaadjes uit het vanillestokje en doe het zaad met het stokje terug in de melk.
- Laat de melk afgedekt 30 minuten staan.
- Verwijder het vanillestokje en roer 1 eidooier met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel maïzena glad.
- Giet wat van de warme melk al roerend bij het dooiermengsel.
- Breng de vanillemelk al roerend aan de kook en voeg het dooiermengsel al roerend toe.
- Neem de pan van het vuur zodra het mengsel is gebonden.
- Roer de saus in een bak koud water koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 175 °C
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: 35 minuten
stoompercentage: 100%
bereidingstijd: 35 minuten