Chocoladetaart met Hazelnoten en Amandelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 175 g donkere chocolade
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g amandelen
  • 100 g bloem
  • 2 theelepels oploskoffie of gewone koffie
  • 250 ml slagroom

Instructies

  • Smelt de boter en breek de chocolade in stukjes. Meng ze samen.
  • Klop de suiker met de eigeel.
  • Voeg boter, chocolade, suiker en eigeel samen en meng goed.
  • Hak de noten en meng ze met de bloem en koffiepoeder.
  • Voeg alle ingrediënten samen en vouw als laatste het stijf geslagen eiwit voorzichtig erdoorheen.
  • Giet het mengsel in een beboterde ronde vorm en bak de taart onderin een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35 minuten.
  • Laat de taart goed afkoelen en bestrijk deze voor het serveren met geklopte en gezoete
  • slagroom.
  • Bestrooi eventueel met cacaopoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Zweden