Chocolate Cookies met Twee Soorten Chocolade
Sommige mensen maken met Kerst een ingewikkelde stoofpot. Anderen een spectaculair gebak. Wij? Wij maken een hele grote stapel van deze onweerstaanbare Chocolate Cookies. Met twee soorten chocolade zijn ze zo lekker, dat je ze misschien wel helemaal niet wilt delen. Het is de ultieme snack voor een filmavond, het perfecte geschenk en de beste reden om met een stapel koekjes op de bank te zitten.
Ingrediënten
- 50 g Bittere chocolade in stukjes
- 125 g Zachte boter
- 250 g Donkere basterdsuiker
- 2 Eieren
- 250 g Zelfrijzend bakmeel
- 50 g Cacaopoeder
- 150 g Melkchocolade in stukjes gehakt
- 100 g Geroosterde grofgehakte hazelnoten of walnoten (optioneel)
Instructies
- Deeg bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de bittere chocolade au bain-marie.
- Klop in een kom de boter en de donkere basterdsuiker zacht.
- Roer de gesmolten chocolade erdoor.
- Voeg de eieren een voor een toe en roer goed na elke toevoeging.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven het mengsel en spatel voorzichtig door.
- Roer tot slot de stukjes melkchocolade en eventueel de gehakte noten door het deeg.
- Bakken en afkoelen:
- Leg met twee theelepels 32 kleine hoopjes beslag op de ingevette bakplaat, met wat tussenruimte.
- Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
- Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze koekjes zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje warm zijn, met de chocoladestukjes die zacht en gesmolten zijn. Serveer ze in een mooie schaal bij de koffie of geef ze feestelijk verpakt cadeau.
Wijnadvies:
Bij de rijke en intense chocoladesmaak van deze koekjes past een wijn met evenveel kracht en diepte. Een zoete, rode dessertwijn is een heerlijke keuze. De smaken van rijp fruit en chocolade in de wijn sluiten perfect aan bij de koekjes. Denk aan een rode Port of een Banyuls voor een onvergetelijke combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 125 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
