Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Cinnamon Rolls:
- 70 gram roomboter
- 60 milliliter melk
- 50 gram lichte basterdsuiker
- 8 plakken casinobrood zonder korst
- 2 eieren
- 1 eetlepel kaneel
- Roomboter om in te bakken
- Snufje zout
Kaneelsuiker:
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel kaneel
Glazuur:
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel water
Instructies
- Snijd de korsten van het brood en rol ze zo plat mogelijk met een deegroller.
- Meng de zachte roomboter met de lichte basterdsuiker en kaneel.
- Als de roomboter niet op kamertemperatuur is, rasp deze dan met een blokrasp om het sneller op kamertemperatuur te krijgen.
- Prak dit mengsel door elkaar met een vork.
- Smeer het botermengsel op één kant van de plakken brood.
- Rol de boterhammen zo strak mogelijk op en laat ze rusten met de naad naar beneden.
- Maak de icing door poedersuiker te mengen met een klein beetje water.
- Begin met zo min mogelijk water en voeg indien nodig meer toe tot je de gewenste dikte hebt.
- Klop met een garde de eieren los met melk en een snufje zout.
- Doop de Cinnamon Rolls volledig in dit mengsel.
- Bak de rolletjes aan alle kanten in roomboter.
- Meng ondertussen de kristalsuiker en kaneel.
- Als de rolletjes goudbruin zijn, wentel je ze direct vanuit de pan door de kaneelsuiker.
- Serveer de Cinnamon Roll Wentelteefjes met het glazuur.
- Dit kan je doseren met een lepel, maar voor een mooier resultaat kan je een spuitzak gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze zoete en kruidige Cinnamon Roll Wentelteefjes. De verfrissende bubbels en fruitige smaak zullen het geheel mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Serving: 2 rolls | Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 18 g