Citroen Gevulde Cakejes
Ingrediënten
- 50 g zachte boter + extra boter om in te vetten
- Bloem om te bestuiven
- 50 g suiker
- 1 ei
- 65 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1 eetlepel melk
- 4 theelepels lemon curd
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet de eierdopjes in en bestuif ze lichtjes met bloem.
- Klop met een mixer de zachte boter, suiker en een mespunt zout tot een luchtig mengsel.
- Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag.
- Schep vervolgens het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor, gevolgd door de melk, en meng tot een glad beslag.
- Vul de eierdopjes tot de helft met het beslag.
- Schep in elk eierdopje 1 theelepel lemon curd.
- Vul de dopjes tot vlak onder de rand met de rest van het beslag.
- Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi de cakejes voor het serveren met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze citroen gevulde cakejes. De zoetheid van de wijn zal de frisheid van de citroenvulling accentueren en een perfecte balans bieden aan het dessert.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 16 g