Citroen maanzaad brood
voor slowcooker van 4-5 liter. Bij grotere slowcooker met bakblik werken wat in slowcooker past
Ingrediënten
- Boter om de slowcooker in te vetten
- 2 cup(s) bloem
- ¼ cup(s) maanzaad
- 1 eetlepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 suiker
- 3 ei
- ½ cup(s) plantaardige olie
- ½ cup(s) zure room of Griekse yoghurt
- ¼ cup(s) melk
- 1 theelepel citroen
- ¼ cup vers citroensap
- 1 theelepel vanille essence
Ook nodig:
Instructies
- Meng de ingredienten t/m het zout in een grote kom.
- Klop de eieren los met de overige ingredienten.
- Meng het eimengsel in 1x in zijn geheel door het bloemmengsel.
- Vet de slowcooker goed in, en doe het beslag erin.
- 1,5-2 uur op hoog.
- Voorzichtig het deksel van de sc halen zodat de condensatie druppels niet op het brood vallen.
- Het gehele brood afdekken met keukenpapier, deksel droogmaken en terug op slowcooker en 15-20 minuten laten afkoelen.
- Haal het brood daarna uit de slowcooker door met een mes/spatel langs de zijkanten te gaan.
- Heerlijk als het nog een beetje warm is, bv met wat boter