Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 eetlepel bloem
- 1 blikje croissantdeeg 240 g, koelvers
- 75 g nougatine
- 1 eetlepel citroenrasp
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eetlepels suiker
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4) en vet een bakplaat in met boter.
- Strooi de bloem uit op het aanrecht en rol het croissantdeeg uit.
- Plak de naden van het deeglapje met natte vingers tegen elkaar.
- Snijd met een scherp mes 6 gelijke repen uit het deeg en snijd ze doormidden.
- Draai spiralen van de reepjes en vorm van iedere deegreep een krakeling.
- Meng de nougatine, citroenrasp, vanillesuiker en suiker in een diep bord.
- Breek het ei boven een kommetje en klop het los.
- Bestrijk de krakelingen aan beide kanten met het losgeklopte ei en wentel ze door het suikermengsel.
- Leg de krakelingen op de ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de krakelingen afkoelen alvorens te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Citroen-Nougatine Krakelingen passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete en citrusachtige smaken van de krakelingen zullen mooi harmoniëren met de fruitige tonen van de wijn, waardoor een verfrissend en smaakvol dessert ontstaat.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g