Citroen- of sinaasappelwodka
Geef je wodka een frisse twist met de smaak van citroen of sinaasappel. Perfect voor cocktails of als een verfrissend aperitief!
Equipment
- Schilmes of dunschiller
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- ½ grote citroen of 1 sinaasappel
- 4 ½ dl wodka
Instructies
- Haal met een schilmes of dunschiller de schil van een halve grote citroen of een hele sinaasappel.
- Zorg dat je alleen de gekleurde schil verwijdert en niet het witte gedeelte, omdat dit bitter kan smaken.
- Leg de schillen in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
- Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken, zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de schillen te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief of gebruik deze citruswodka in cocktails, zoals een Lemon Drop Martini of een Citrus Mule.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal