Citroen pepervis met quinoa
Ingrediënten
- 250 g quinoa of quinua, rijst van de Inca's, een graansoort*
- 3½ dl groentebouillon
- 3½ dl water
- 2 kleine winterwortelen
- 1 ui
- 4 visfilets tilapia, forel, schol á elk 150 g
- 4 theelepels citroensap
- versgemalen peper
- 2 eetlepels platte peterselie
- 4 partjes citroen
Instructies
- Doe de quinoa in een kom en schenk er zoveel koud water op dat de quinoa net onder staat.
- Meng voorzichtig met een vork of wrijf tussen uw vinger.
- Doe het graan vervolgens in een zeef en spoel heel goed onder koud stromend water.
- Anders blijft u de bittere zeepstof 'saponiem' proeven.
- Laat de quinoa uitlekken.
- Breng in een grote pan de bouillon met het water aan de kook.
- Maak intussen de wortels en de ui schoon en snijd ze in plakjes (ringen).
- Voeg de wortel en de ui aan het kokende water toe en breng dit al roerend opnieuw aan de kook.
- Voeg de quinoa toe en laat alles, afgedekt, zachtjes koken tot de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen; 10 minuten afgedekt en vervolgens 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.
- Verwarm een grill voor en leg de vis met de velkant boven op een ingevet stuk bakpapier of aluminiumfolie onder de hete grill.
- Besprenkel elke visfilet met 1 theelepel citroensap en bestrooi naar smaak met peper.
- Schuif de bakplaat ± 10 cm onder de hete grill en grilleer de vis net gaar.
- Reken op 8-10 minuten per 2½ cm dikte van de vis.
- Visfilet is meestal zo'n 1½ cm dik.
- Test de vis op gaarheid door met een scherp mes in het midden een kleine inkeping te maken.
- Het visvlees moet gemakkelijk openvallen en ondoorschijnend wit van kleur zijn.
- Serveer de vis op een bed van quinoa met groenten en bestrooi met fijngeknipte peterselie.
- Garneer met partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de quinoa door couscous, tarly of ebly.