Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 gele paprika's
- 1 courgette
- 2 eetlepels olie
- 1 ui fijngesnipperd
- 400 g kipfiletreepjes
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 citroen
- 30 g verse peterselie fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een kippenbouillonblokje toe aan het kookvocht.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange dunne repen.
- Snijd de courgette in drieën en vervolgens in reepjes.
- Verhit de olie in een wok en bak eerst de ui tot deze glazig is.
- Voeg de kipfiletreepjes en gemalen komijn toe en bak al omscheppend op hoog vuur tot het vlees bruin begint te kleuren.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn.
- Voeg de paprika- en courgettereepjes toe aan de kip en blijf op hoog vuur nog 5-7 minuten omscheppen.
- Roer de citroenrasp en verse peterselie door het groente- en vleesmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de roergebakken groenten met kipfilet met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Citroenkip met Geroerbakte Groenten en Rijst past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 294 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 28 g | Vet: 16 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 6 g