Citroenrijst met Roergebakken Kip en Kokossaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • ½ kippenbouillontablet
  • ¼ rode peper fijngesneden
  • Sap van ½ limoen
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 300 g pandanrijst
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 eetlepels olie
  • 500 g kipfilet in stukken
  • 400 g peultjes
  • 125 g taugé
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Breng de kokosmelk met het kippenbouillontablet, de fijngesneden rode peper, het sap van de limoen en de helft van de gemberwortel aan de kook.
  • Laat de saus op laag vuur 15 minuten sudderen.
  • Kook de pandanrijst met de citroengrasstengel volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit de helft van de olie in een wok.
  • Roerbak de kip op hoog vuur gaar, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olie in dezelfde wok.
  • Roerbak de peultjes op hoog vuur gedurende 3 minuten.
  • Voeg de taugé en bosui toe en bak nog 1 minuut al omscheppend.
  • Verdeel de kipfilet en groenten over vier borden en schep de rijst ernaast.
  • Serveer de kokossaus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht gekoelde witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op dit gerecht. De frisse zuren van de wijn snijden door de romige kokossaus en de citrustonen passen goed bij de citroenrijst en de limoen in de saus.

Voedingswaarden

Calories: 690 kcal | koolhydraten: 57 g | Protein: 8 g | Vet: 33 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij