Citroenrijstpudding à la Oma

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
koelen 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 300 g dessertrijst
  • 2 citroenen
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eetlepels melk
  • ½ liter vanillevla

Instructies

  • Week de rozijnen in een kom met lauwwarm water.
  • Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water.
  • Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert.
  • Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
  • Pers beide citroenen uit.
  • Giet de rozijnen af.
  • Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst.
  • Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin.
  • Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vanillevla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 468 kcal | koolhydraten: 105 g | Protein: 7 g | Vet: 1 g | Sugar: 52 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Rijst
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch