Citroenrijstpudding à la Oma
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 300 g dessertrijst
- 2 citroenen
- 200 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 5 eetlepels melk
- ½ liter vanillevla
Instructies
- Week de rozijnen in een kom met lauwwarm water.
- Breng in een pan met een dikke bodem de rijst aan de kook met 1 liter water.
- Laat 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl je regelmatig roert.
- Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
- Pers beide citroenen uit.
- Giet de rozijnen af.
- Roer het citroensap, de citroenrasp, suiker, 1 zakje vanillesuiker en de rozijnen door de rijst.
- Spoel de puddingvorm om en giet het rijstmengsel erin.
- Laat de pudding minstens een nacht in de koelkast afkoelen en opstijven.
- Roer voor het serveren het andere zakje vanillesuiker en de melk door de vanillevla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti past goed bij dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 468 kcal | koolhydraten: 105 g | Protein: 7 g | Vet: 1 g | Sugar: 52 g