Clafoutis Limousin

kersengebak
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kersen vers ontpit of uit pot
  • 2 ½ dl melk
  • 75 g bloem
  • 3 eieren M
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • poedersuiker
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 190 °C.
  • Taartvorm invetten met boter.
  • Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
  • In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
  • Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
  • Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
  • Warm serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk