Was de clementines en de citroen grondig.
Gebruik een dunschiller om brede repen van de schil af te schaven.
Snijd de schilrepen in dunne reepjes en kook ze in 100 ml water gedurende 5 minuten in een
steelpan.
Voeg indien nodig extra water toe.
Pel de clementines, snijd ze horizontaal doormidden en haal de partjes eruit.
Verwijder de witte velletjes.
In een grote, zware pan meng je de clementinepartjes met de geleisuiker.
Voeg het merg van het vanillestokje en de schilreepjes toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het precies 4 minuten borrelend doorkoken zodra
het weer begint te koken.
Roer af en toe.
Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
Schenk de marmelade tot aan de bovenrand in schone potten en sluit ze direct af.
Laat de potten met de marmelade ondersteboven afkoelen.
Als de marmelade koud is, veeg je de potten aan de buitenkant schoon om eventuele gemorstheid te verwijderen.