Fruit de gesnipperde sjalotjes glazig in een pan.
Verwijder de steeltjes van de shii-take paddenstoelen, maak ze schoon en houd ze heel.
Voeg de shii-take paddenstoelen toe aan de sjalotjes en bak ze mee.
Blus af met de martini of sherry en voeg de bouillon toe.
Laat het geheel inkoken.
Pureer grof in de keukenmachine en voeg de slagroom toe.
Laat de compote inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Voeg kort voor het serveren verse kruiden, zoals tijm of selderij naar smaak, toe.
Gepocheerde kwarteleitjes:
Breng ruim water aan de kook met een flinke scheut azijn en zout.
Snijd het bovenste kapje (aan de bolle kant) van de kwarteleitjes met een kartelmes.
Giet de inhoud in een kom.
Als het water kookt, maak je met een garde een kolk in het water en giet je de kwarteleitjes er rustig in.
Laat ze ongeveer 2 minuten zachtjes koken.
Als de eitjes gaar zijn, schep je ze eruit en koel je ze in koud water.
Voor het opdienen, leg je een bolletje aardpeer crème op het bord, vervolgens een klein schepje compote en daarbovenop een gepocheerd kwarteleitje.
Geniet van deze smakelijke compote van shii-take met een gepocheerd kwartelei!