Prik het vel van de kipkarbonades hier en daar in met een vork.
Plaats de basterdsuiker, 1½ dl rode wijn en de sjalotjes in een magnetronschaal en breng het mengsel aan de kook, afgedekt op 80 watt gedurende 3 minuten.
Laat dit 5 minuten op 400 watt doorkoken.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipkarbonades gedurende 5 minuten rondom goudbruin.
Bak de spekblokjes even mee.
Schep de kip en de spekjes door het sjalot-uienmengsel.
Voeg de cognac, champignons, de rest van de wijn, het kippenbouillon tablet en 2 dl water toe.
Plaats de schaal afgedekt in de magnetron en verwarm deze gedurende 12 minuten op 800 watt.
Haal de kip met een schuimspaan uit het stoofvocht, leg deze op een schaal en houd ze even warm.
Laat het stoofvocht, onafgedekt op 800 watt, 10 minuten inkoken.
Roer maïzena glad met 2 eetlepels water en meng dit door het stoofvocht.
Verwarm onafgedekt op 800 watt gedurende 2 minuten.
Voeg peper en zout toe. Serveer de kip in de saus en bestrooi met gehakte peterselie.