Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
ERWTENSOEP :
Sjalotten snipperen en look hakken.
Beide aanzweten in boter.
De fond en de room toevoegen.
Aaan de kook brengen en de erwten toevoegen.
Geheel laten koken gedurende 5 minuten.
Massa pureren, door zeef drukken en op smaak brengen.
Laten afkoelen.
HAZELNOOTEMULSIE :
Hazelnoten lichtbruin bakken in wat boter.
Room en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
Pureren en zeven en op smaak brengen.
Monteren met boter en paar druppels hazelnootolie.
BLADERDEEG KUSSENTJES
Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
Leg ze op een siliconenmat en laat 20 minuten rusten.
Bak ze af op 180 graden in 15 minuten.
Laat afkoelen.
COQUILLES :
Coquilles zouten en peperen en door de bloem wentelen.
Sauteren in boter aan elke zijde 1 minuut.
Erwtensoep warm maken.
Hazelnootemulsie warm maken.
DRESSEREN :
In diep bord een coquille leggen, hierop een plakje gandaham, weer een coquille en weer ham.
Hierop een paar doperwten en takje basilicum.
Soep rondom scheppen.
Hazelnootemulsie opschuimen met staafmixer en er langs scheppen.
Leg bovenop een bladerdeegkussentje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Coquilles st. Jaques aux jambon