Coquilles st. Jaques aux jambon

Coquilles st. Jaques aux jambon

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 32 pl gandaham

GARNITUUR

  • 1 bos basilicum
  • 100 g doperwten
  • 1 sjalotje
  • Zout
  • Peper
  • 4 bl bladerdeeg

ERWTENSOEP

  • 500 g doperwten
  • 3 sjalotten
  • 2 teen look
  • 4 dl gev, fond
  • 2 dl room
  • Zout
  • Peper

HAZELNOOTEMULSIE

  • 50 g hazaelnoten
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • Boter
  • Hazelnootolie
  • Zout
  • Peper
  • 32 coquilles

Instructies

ERWTENSOEP :

  • Sjalotten snipperen en look hakken.
  • Beide aanzweten in boter.
  • De fond en de room toevoegen.
  • Aaan de kook brengen en de erwten toevoegen.
  • Geheel laten koken gedurende 5 minuten.
  • Massa pureren, door zeef drukken en op smaak brengen.
  • Laten afkoelen.

HAZELNOOTEMULSIE :

  • Hazelnoten lichtbruin bakken in wat boter.
  • Room en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Pureren en zeven en op smaak brengen.
  • Monteren met boter en paar druppels hazelnootolie.

BLADERDEEG KUSSENTJES

  • Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
  • Leg ze op een siliconenmat en laat 20 minuten rusten.
  • Bak ze af op 180 graden in 15 minuten.
  • Laat afkoelen.

GARNITUUR :

  • Sjalot snipperen en aanzweten in boter.
  • Doperwten toevoegen en garen op laag vuur.

COQUILLES :

  • Coquilles zouten en peperen en door de bloem wentelen.
  • Sauteren in boter aan elke zijde 1 minuut.
  • Erwtensoep warm maken.
  • Hazelnootemulsie warm maken.

DRESSEREN :

  • In diep bord een coquille leggen, hierop een plakje gandaham, weer een coquille en weer ham.
  • Hierop een paar doperwten en takje basilicum.
  • Soep rondom scheppen.
  • Hazelnootemulsie opschuimen met staafmixer en er langs scheppen.
  • Leg bovenop een bladerdeegkussentje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk