Cotelettes d'Agneau a l'Indienne

Lams koteletjes uit Indonesie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 4 uien
  • 40 gram boter
  • 1 theelepels kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • dl witte wijn
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 stukje verse gember
  • 250 gram rijst
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst.
  • Geef zout en peper op de koteletten, smelt de boter in een pan, verhit ze en sauteer hierin op hoog vuur de koteletten.
  • Schil ondertussen de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
  • Zodra de koteletten bruin zijn halen we ze uit de pan en houden ze warm.
  • Smelt de uien in de boter, laat ze niet bruin worden, geef er zout en peper over, de gehakte gember en wat kerriepoeder.
  • Laat op zacht vuur sudderen.
  • Schil ondertussen de knoflook en pers deze uit.
  • Voeg dit bij de uien zodra deze goed gesmolten zijn en geef er de wijn bij.
  • Laat het enkele minuten koken en voeg de slagroom toe.
  • Kook het nog 3 minuten en controleer de smaak.
  • Corrigeer die eventueel met zout en peper.
  • Leg de rijst in een halve bol op de schaal,omring hem met de koteletten,schenk hier wat saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië