Cotelettes d'Agneau a l'Indienne
Lams koteletjes uit Indonesie
Ingrediënten
- 8 lamskoteletten
- 4 uien
- 40 gram boter
- 1 theelepels kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1½ dl witte wijn
- 3 eetlepels slagroom
- 1 stukje verse gember
- 250 gram rijst
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst.
- Geef zout en peper op de koteletten, smelt de boter in een pan, verhit ze en sauteer hierin op hoog vuur de koteletten.
- Schil ondertussen de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
- Zodra de koteletten bruin zijn halen we ze uit de pan en houden ze warm.
- Smelt de uien in de boter, laat ze niet bruin worden, geef er zout en peper over, de gehakte gember en wat kerriepoeder.
- Laat op zacht vuur sudderen.
- Schil ondertussen de knoflook en pers deze uit.
- Voeg dit bij de uien zodra deze goed gesmolten zijn en geef er de wijn bij.
- Laat het enkele minuten koken en voeg de slagroom toe.
- Kook het nog 3 minuten en controleer de smaak.
- Corrigeer die eventueel met zout en peper.
- Leg de rijst in een halve bol op de schaal,omring hem met de koteletten,schenk hier wat saus over en serveer.