Côtelettes de cochon de lait sauté aux pommes de terre Roseval
speenvarkencoteletten met Roseval-aardappelen
Ingrediënten
- 16 speenvarkencoteletten
Saus:
- ½ liter gevogeltefond
- ½ liter kalfsfond
- 1 bos basilicum
Instructies
Farce:
- Snijd de kipfilet in kleine stukken en pureer deze samen met het eiwit in een foodprocessor.
- Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout, en maak het mengsel smeuïg met wat room.
Côteletten:
- Bedek één kant van de côteletten met de farce.
- Was de Roseval-aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Bestrijk de farce met rauw eiwit en leg er een cirkel van Roseval-aardappelschijfjes bovenop.
- Bak de met aardappels bedekte côteletten in boter aan één kant goudbruin op niet te hoog vuur.
- Draai ze om en schroei de andere kant dicht en leg de côteletten op een schaal.
Garnituur:
- Blancheer de peultjes in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
- Halveer de snijbonen in de lengte en verwijder de zaden.
- Snijd ze in Chinese ruitjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.
- Spoel ze af met koud water.
- Pel de Pomodori-tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Saus:
- Blancheer de basilicum in kokend water en pureer deze samen met het aanhangende vocht.
- Bewaar dit mengsel voor later.
- Reduceer de kalfsfond tot 3 dl.
- Voeg de gevogeltefond toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het 5 minuten doorkoken.
- Voeg de room toe aan de saus en laat deze nog 5 minuten koken.
- Breng op smaak met de cassis, zout en peper.
Serveren:
- Verdeel het garnituur in het midden van de borden.
- Plaats een lepel tomaten op het garnituur.
- Leg de côtelet erbovenop en garneer met een basilicumblaadje.
- Schep de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht biedt speenvarkencôteletten met een heerlijke farce en wordt geserveerd met Roseval-aardappelen, groenten en een smaakvolle saus.
Geniet ervan!
Geniet ervan!