Côtelettes de cochon de lait sauté aux pommes de terre Roseval

Côtelettes de cochon de lait sauté aux pommes de terre Roseval

speenvarkencoteletten met Roseval-aardappelen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 speenvarkencoteletten

Voor de farce:

  • 150 g kipfilet
  • 30 g eiwit
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel ras el hanout

Garnituur:

  • 250 g peultjes
  • 250 g snijbonen
  • 8 Pomodori-tomaten
  • Zout
  • Peper
  • Boter

Saus:

  • ½ liter gevogeltefond
  • ½ liter kalfsfond
  • 1 bos basilicum

Instructies

Farce:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukken en pureer deze samen met het eiwit in een foodprocessor.
  • Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout, en maak het mengsel smeuïg met wat room.

Côteletten:

  • Bedek één kant van de côteletten met de farce.
  • Was de Roseval-aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Bestrijk de farce met rauw eiwit en leg er een cirkel van Roseval-aardappelschijfjes bovenop.
  • Bak de met aardappels bedekte côteletten in boter aan één kant goudbruin op niet te hoog vuur.
  • Draai ze om en schroei de andere kant dicht en leg de côteletten op een schaal.

Garnituur:

  • Blancheer de peultjes in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Halveer de snijbonen in de lengte en verwijder de zaden.
  • Snijd ze in Chinese ruitjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.
  • Spoel ze af met koud water.
  • Pel de Pomodori-tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Saus:

  • Blancheer de basilicum in kokend water en pureer deze samen met het aanhangende vocht.
  • Bewaar dit mengsel voor later.
  • Reduceer de kalfsfond tot 3 dl.
  • Voeg de gevogeltefond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het 5 minuten doorkoken.
  • Voeg de room toe aan de saus en laat deze nog 5 minuten koken.
  • Breng op smaak met de cassis, zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel het garnituur in het midden van de borden.
  • Plaats een lepel tomaten op het garnituur.
  • Leg de côtelet erbovenop en garneer met een basilicumblaadje.
  • Schep de saus eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht biedt speenvarkencôteletten met een heerlijke farce en wordt geserveerd met Roseval-aardappelen, groenten en een smaakvolle saus.
Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees