Cotelettes de porc ‘Christiana’
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 3 varkenskoteletten van 1½ ons per stuk,
- 1½ ons boter
- 2½ ons rijst
- 3 kleine tomaten 1
- rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 dessertlepel kerrie-poeder
- ¼ teentje knoflook
- 1½ eetlepel bloem
- ½ liter slagroom
- 1 klein uitje
- flink wat gehakte peterselie
- 1 blik fijne doperwten.
Instructies
- De rijst met wat water en zout droog koken.
- De paprika’s halveren en het zaad eruit halen.
- Het paprikavlees aan dobbelsteentjes snijden van 1 cm en even afkoken.
- Daarna afgieten en uit laten lekken.
- Drie varkenskoteletten licht peperen en zouten, door de bloem wentelen en zachtjes lichtbruin en gaar bakken.
- De koteletten op een schaal dresseren en warm houden.
- De ui snipperen en in de boter even aanzetten.
- Het knoflookteentje met een weinig zout fijn wrijven en met de kerriepoeder in de braadjus even wellen.
- Daarna de bloem voorzichtig door de boter roeren en hiervan met wat bouillon een kerriesaus maken, even door laten koken en dan de room er doorheen doen.
- De tomaten pellen en in plakjes snijden, peperen en zouten en deze gebakken op de koteletten leggen.
- De kerrie saus passeren door een zeefje en rondom de koteletten gieten.
- De drooggekookte rijst vermengen met de blokjes paprika en deze in nette vormen [oude kopjes] persen.
- De vormpjes omstulpen en rond de koteletten rangschikken en de koteletten met de gehakte peterselie bestrooien.
- De doperwten met wat water en boter opstoven en apart erbij serveren.