Cotelettes de porc ‘Christiana’

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 3 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 varkenskoteletten van 1½ ons per stuk,
  • ons boter
  • ons rijst
  • 3 kleine tomaten 1
  • rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 dessertlepel kerrie-poeder
  • ¼ teentje knoflook
  • eetlepel bloem
  • ½ liter slagroom
  • 1 klein uitje
  • flink wat gehakte peterselie
  • 1 blik fijne doperwten.

Instructies

  • De rijst met wat water en zout droog koken.
  • De paprika’s halveren en het zaad eruit halen.
  • Het paprikavlees aan dobbelsteentjes snijden van 1 cm en even afkoken.
  • Daarna afgieten en uit laten lekken.
  • Drie varkenskoteletten licht peperen en zouten, door de bloem wentelen en zachtjes lichtbruin en gaar bakken.
  • De koteletten op een schaal dresseren en warm houden.
  • De ui snipperen en in de boter even aanzetten.
  • Het knoflookteentje met een weinig zout fijn wrijven en met de kerriepoeder in de braadjus even wellen.
  • Daarna de bloem voorzichtig door de boter roeren en hiervan met wat bouillon een kerriesaus maken, even door laten koken en dan de room er doorheen doen.
  • De tomaten pellen en in plakjes snijden, peperen en zouten en deze gebakken op de koteletten leggen.
  • De kerrie saus passeren door een zeefje en rondom de koteletten gieten.
  • De drooggekookte rijst vermengen met de blokjes paprika en deze in nette vormen [oude kopjes] persen.
  • De vormpjes omstulpen en rond de koteletten rangschikken en de koteletten met de gehakte peterselie bestrooien.
  • De doperwten met wat water en boter opstoven en apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees / Vlees