Cotelettes de Volaille Pojarsky

Cotelettes de Volaille Pojarsky

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 5 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • pond kippenpoulet
  • 3 liter water
  • 160 gram boter
  • 220 grambloem
  • wat soepgroenten
  • wat mie de pain [fijngewreven oudbrood]
  • mespunt kerrie
  • blikje champignons
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Laat de kippenpoulet trekken in 3 liter water, waaraan een boeketje groenten wordt toegevoegd, bestaande uit een beetje prei, wat selderie, worteltjes enz.
  • Breng een liter water van de aldus verkregen bouillon aan de kook, samen met 100 gram gesmolten boter en 220 gram bloem.
  • Hieraan wordt toegevoegd de aan grove stukken gesneden poulet en de op de gebruikelijke wijze bereide champignons ± 3 ons, de mespunt kerrie en voorts wat peper, zout en mie de pain.
  • Wegzetten tot het koud geworden is, en daarna van het mengsel koteletten vormen, deze paneren in paneermeel en eiwit en aan beide kanten goudgeel bakken.
  • Men serveert naar verkiezing bij dit gerecht doperwten, Franse selderij en aardappelpuree of pommes croquettes [van aardappelpuree gemaakte croquetjes, die in de frituurpan op de gewone wijze gebakken worden].

Notities / Tips / Wijnadvies

Hierbij is de onderstaande saus erg lekker:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip