Coupe vanilleijs, aardbeien, slagroom en amandelen
Ingrediënten
VANILLEIJS
- 1 ltr melk
- 2 stokjes vanille
- 250 g suiker
- 200 g eidooier
- 3 dl room
SAUS
- 5 dl aardbeiencoulis
- 1 dl fraises des bois
GARNITUUR
- 500 g aardbeien
- 4 dl room
- 150 g amandelschaafsel
- Chocolade sigaret
Instructies
- Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en strooi hierin de helft van de suiker.
- Breng aan de kook, draai vuur uit en laat onder deksel 20 minuten trekken.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker wit.
- Giet na 20 minuten de melk op de dooiers, verhit deze tot 80 graden en voeg de room toe en koel geheel terug.
SAUS :
- Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
GARNITUUR :
- Rooster de amandelen goudbruin in oven van 180 graden.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
- Zet de coupes in de koeling.
- Draai de compositie tot ijs.
- Klop de room met beetje suiker stijf.
- Snijd de aardbeien in vieren.
DRESSEREN :
- Schep een bal ijs in de coupes, hierover wat aardbeien en saus.
- Hierop weer bal ijs, aardbeien en saus en afgarneren met geslagen room, gebruneerde amandelen en een chocolade sigaar.