Coupe vanilleijs, aardbeien, slagroom en amandelen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

VANILLEIJS

  • 1 ltr melk
  • 2 stokjes vanille
  • 250 g suiker
  • 200 g eidooier
  • 3 dl room

SAUS

  • 5 dl aardbeiencoulis
  • 1 dl fraises des bois

GARNITUUR

  • 500 g aardbeien
  • 4 dl room
  • 150 g amandelschaafsel
  • Chocolade sigaret

Instructies

  • Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en strooi hierin de helft van de suiker.
  • Breng aan de kook, draai vuur uit en laat onder deksel 20 minuten trekken.
  • Klop de eidooiers met de rest van de suiker wit.
  • Giet na 20 minuten de melk op de dooiers, verhit deze tot 80 graden en voeg de room toe en koel geheel terug.

SAUS :

  • Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.

GARNITUUR :

  • Rooster de amandelen goudbruin in oven van 180 graden.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  • Zet de coupes in de koeling.
  • Draai de compositie tot ijs.
  • Klop de room met beetje suiker stijf.
  • Snijd de aardbeien in vieren.

DRESSEREN :

  • Schep een bal ijs in de coupes, hierover wat aardbeien en saus.
  • Hierop weer bal ijs, aardbeien en saus en afgarneren met geslagen room, gebruneerde amandelen en een chocolade sigaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht