Courgette en Geitenkaas Plaattaart
Ingrediënten
- 1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart
- 300 g zachte geitenkaas verkruimeld of kleingesneden
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- Versgemalen zwarte peper
- 2 stevige courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 g verse tijmblaadjes
- 16 zwarte olijven zonder pit
Instructies
- Laat het deeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Roer in een kom de helft van de geitenkaas los met de slagroom.
- Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
- Halveer brede plakken in de lengte.
- Meng de courgettelinten voorzichtig in een kom met de olijfolie.
- Vorm op een ingevette bakplaat met de deegplakjes een bodem met opstaande randjes; druk de naden goed aan.
- Verdeel het slagroommengsel over de deegbodem en leg de courgettelinten er losjes bovenop.
- Strooi de rest van de geitenkaas erover.
- Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel ze samen met de olijven over de deegbodem.
- Maal grof wat zwarte peper erboven en bestrooi met een beetje zout.
- Bak de plaattaart in 25-30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Haal de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de frisse smaak van de courgette in deze plaattaart. De levendige zuren van de wijn snijden door de rijke kaas en vullen de lichte kruidigheid van de tijm aan.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 19 g | Vet: 47 g | Zout: 1.7 mg | Sugar: 4 g