Courgette Flensjes met Pittige Kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 g bloem
  • 100 g pittige kaas geraspt
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • Citroenpeper uit een molentje
  • 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de courgette af en schaaf de courgette met behulp van een kaasschaaf in lange, dunne plakken.
  • Klop in een kom de eieren los met de melk.
  • Zeef de bloem boven het eimengsel en roer tot een glad beslag.
  • Meng de geraspte kaas door het beslag.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit een kwart van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een kwart van het beslag in de pan.
  • Draai de pan zodat de hele bodem dun bedekt is met beslag.
  • Leg enkele plakken courgette op het beslag en bak het flensje op matig vuur 1-2 minuten.
  • Keer het flensje voorzichtig om en bak de andere kant 1-2 minuten.
  • Laat het flensje op een bord glijden en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Bak op dezelfde wijze nog 3 flensjes.
  • Leg de flensjes op vier borden en maal er citroenpeper over.
  • Besprenkel de flensjes met basilicumolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze courgette flensjes met pittige kaas met een frisse wortelsalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch