Courgette Flensjes met Pittige Kaas
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 100 g bloem
- 100 g pittige kaas geraspt
- 2-3 eetlepels olijfolie
- Citroenpeper uit een molentje
- 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
Instructies
- Snijd de uiteinden van de courgette af en schaaf de courgette met behulp van een kaasschaaf in lange, dunne plakken.
- Klop in een kom de eieren los met de melk.
- Zeef de bloem boven het eimengsel en roer tot een glad beslag.
- Meng de geraspte kaas door het beslag.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit een kwart van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een kwart van het beslag in de pan.
- Draai de pan zodat de hele bodem dun bedekt is met beslag.
- Leg enkele plakken courgette op het beslag en bak het flensje op matig vuur 1-2 minuten.
- Keer het flensje voorzichtig om en bak de andere kant 1-2 minuten.
- Laat het flensje op een bord glijden en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Bak op dezelfde wijze nog 3 flensjes.
- Leg de flensjes op vier borden en maal er citroenpeper over.
- Besprenkel de flensjes met basilicumolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze courgette flensjes met pittige kaas met een frisse wortelsalade.