Courgette Frittata met Danish Blue Kaas
Ingrediënten
- 500 g aardappels in plakjes
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 courgette in dunne plakken
- 8 eieren
- 200 g Danish blue blauwaderkaas verbrokkeld
- 2 eetlepels azijn
- 1 kropsla
Instructies
- Kook de aardappelplakjes in een pan gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
- Giet af en zet opzij.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee, voorzichtig omscheppend.
- Klop ondertussen de eieren los in een schaal.
- Meng de aardappelplakjes, courgettemengsel en de helft van de verbrokkelde Danish Blue kaas door het losgeklopte ei.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote, diepe koekenpan en giet het ei-groentemengsel in de pan.
- Strooi de rest van de verbrokkelde Danish Blue kaas over de frittata.
- Dek de pan af met een deksel en laat de frittata op laag vuur in ongeveer 15 minuten stollen.
- Draai af en toe de pan rond zodat het vloeibare ei naar de zijkant loopt en de bovenkant mooi droog wordt.
- Klop in een schaal 4 eetlepels olie met azijn en breng op smaak met zout en peper voor de dressing.
- Was de sla, scheur deze grof en meng met de dressing.
- Verdeel de sla over de borden.
- Snijd de frittata in vieren en leg deze naast de sla op de borden.