Courgette in Pittige Tomatensaus
Deze pittige courgette in tomatensaus is een smakelijk bijgerecht dat je kunt serveren met rijst of als aanvulling op andere gerechten
Equipment
- scheplepel
- schilmes,
Ingrediënten
- 1 kleine ui fijngesneden
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 500 g verse tomaten of uit blik
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 125 ml witte wijn
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 grote courgettes in plakjes
- 2 takjes peterselie fijngehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui tot deze zacht is.
- Voeg de tomatenpuree, verse tomaten (in stukjes gesneden), witte wijn, cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar.
- Laat het geheel, afgedekt, ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
- Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
- Voeg de plakjes courgette toe aan de saus en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
- Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.
- Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie voor het serveren.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Sugar: 3 g