Courgette in Pittige Tomatensaus

Courgette in pikante saus

Courgette in Pittige Tomatensaus

Deze pittige courgette in tomatensaus is een smakelijk bijgerecht dat je kunt serveren met rijst of als aanvulling op andere gerechten
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • scheplepel
  • schilmes,

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 g verse tomaten of uit blik
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 grote courgettes in plakjes
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui tot deze zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree, verse tomaten (in stukjes gesneden), witte wijn, cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel, afgedekt, ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
  • Voeg de plakjes courgette toe aan de saus en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie voor het serveren.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch