Courgette in pikante saus

Courgette in Pittige Tomatensaus

Deze pittige courgette in tomatensaus is een smakelijk bijgerecht dat je kunt serveren met rijst of als aanvulling op andere gerechten
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • scheplepel
  • schilmes,

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 g verse tomaten of uit blik
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 grote courgettes in plakjes
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui tot deze zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree, verse tomaten (in stukjes gesneden), witte wijn, cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel, afgedekt, ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
  • Voeg de plakjes courgette toe aan de saus en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie voor het serveren.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch