Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Kook de aardappelplakjes in een pan gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Giet af en zet opzij.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui.
Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee, voorzichtig omscheppend.
Klop ondertussen de eieren los in een schaal.
Meng de aardappelplakjes, courgettemengsel en de helft van de verbrokkelde Danish Blue kaas door het losgeklopte ei.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote, diepe koekenpan en giet het ei-groentemengsel in de pan.
Strooi de rest van de verbrokkelde Danish Blue kaas over de frittata.
Dek de pan af met een deksel en laat de frittata op laag vuur in ongeveer 15 minuten stollen.
Draai af en toe de pan rond zodat het vloeibare ei naar de zijkant loopt en de bovenkant mooi droog wordt.
Klop in een schaal 4 eetlepels olie met azijn en breng op smaak met zout en peper voor de dressing.
Was de sla, scheur deze grof en meng met de dressing.
Verdeel de sla over de borden.
Snijd de frittata in vieren en leg deze naast de sla op de borden.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Courgette Frittata met Danish Blue Kaas