Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 courgettes
- 6 eetlepels olijfolie
- ⅔ kippenbouillontablet
- 200 g rundergehakt
- 1 zakje instant aardappelpuree à 3 zakjes à 58 g
- 1 beker zure room (125 ml
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan.
- Bak de ui en courgetteblokjes samen met het kippenbouillontablet 8 à 10 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende olie en bak het gehakt rul gedurende ongeveer 8 minuten.
- Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg deze toe aan de ui en courgette.
- Bestrijk een ovenschaal met zure room en verdeel het gehakt erover.
- Serveer de courgettestamppot direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een Pinot Noir past goed bij deze courgettestamppot met gehakt. De fruitige en soepele tonen van de wijn zullen de smaken van het gerecht aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 463 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 15 g | Vet: 33 g | Zout: 1.4 mg | Sugar: 6 g