Courgettestamppot met Paprika, Chorizo en Oude Kaas
Deze hartige courgettestamppot met paprika, knapperige chorizo en gesmolten oude kaas is een perfecte maaltijd voor koude dagen. De combinatie van smaken maakt dit gerecht bijzonder smaakvol en verwarmend.
Ingrediënten
- 750 g aardappels
- Zout naar smaak
- 1 grote ui
- 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
- 2 paprika's
- 200 g chorizo aan een stuk
- 25 g boter
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 100 g oude kaas
- ½ dl melk
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ongeveer 25 minuten gaar.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de courgette, de paprika's, en de chorizo in stukjes.
- Bak de stukjes chorizo zachtjes uit in een steelpan totdat ze knapperig zijn.
- Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui totdat deze glazig is.
- Voeg de courgette, Italiaanse kruiden en bouillonpoeder toe aan de pan en smoor de courgette ongeveer 5 minuten mee.
- Giet de aardappelen af, voeg ze toe aan de pan met courgette en stamp het geheel tot een grove stamppot.
- Roer de geraspte oude kaas door de stamppot en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken.
- Schep de stukjes paprika en de knapperige chorizo door de stamppot en verwarm alles nog even goed door.
- Breng de courgettestamppot op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze stamppot combineert goed met een stevige rode wijn zoals een Rioja of een Tempranillo, die de rijke smaken van de chorizo en oude kaas aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g