Couscous torentjes met kip en mango
Fris, licht en kleurrijk: deze torentjes van couscous, mango, kip en kerrie zijn perfect voor een snel en zomers hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta
- 1 bakje thousand Island-dressing 100 g, AH Huistraiteur
- 1 zakje veldsla 75 g
- 2 bakjes mango cubes à 260 g, Dole
- 250 g kipfilet fumé
- 300 g couscous
- 150 g doperwten extra fijn diepvries
Instructies
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook de doperwten zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
- Laat de mango cubes goed uitlekken.
- Verdeel de veldsla en mango over vier borden.
- Besprenkel de salade met de dressing.
- Meng de kip, erwten en kerriepasta door de couscous.
- Druk de couscous stevig in kleine schaaltjes.
- Stort de couscous uit de schaaltjes op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander of wat extra veldsla voor een frisse toets. Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Viognier past uitstekend bij dit gerecht.
Garneer met verse koriander of wat extra veldsla voor een frisse toets. Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Viognier past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 475 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 28 g | Vet: 17 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 9 g