Couscous torentjes met kip en mango

Couscous torentjes met kip en mango

Fris, licht en kleurrijk: deze torentjes van couscous, mango, kip en kerrie zijn perfect voor een snel en zomers hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta
  • 1 bakje thousand Island-dressing 100 g, AH Huistraiteur
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 2 bakjes mango cubes à 260 g, Dole
  • 250 g kipfilet fumé
  • 300 g couscous
  • 150 g doperwten extra fijn diepvries

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook de doperwten zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
  • Laat de mango cubes goed uitlekken.
  • Verdeel de veldsla en mango over vier borden.
  • Besprenkel de salade met de dressing.
  • Meng de kip, erwten en kerriepasta door de couscous.
  • Druk de couscous stevig in kleine schaaltjes.
  • Stort de couscous uit de schaaltjes op de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met verse koriander of wat extra veldsla voor een frisse toets.
Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of Viognier past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 475 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 28 g | Vet: 17 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Zuidvruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden / Snel te maken