Couscoussalade met Geitenkaas en Ratatouillegroenten
Een frisse en voedzame couscoussalade met geitenkaas, ratatouillegroenten en een lichte kruidenmix. Perfect voor lunch of als bijgerecht.
Equipment
- Hapjespan
- Lepel
Ingrediënten
- 100 g couscous
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui in ringen
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1,5 el citroensap
- Peper en zout naar smaak
- 100 g geitenkaas
- 1,5 el peterselie of koriander
- 300 g ratatouillegroenten courgette, paprika, aubergine, tomaat
Instructies
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de ratatouillegroenten, komijn en paprikapoeder toe en stoof de groenten in ongeveer 8 minuten gaar.
- Meng de couscous erdoor en breng de salade op smaak met citroensap, peper en zout.
- Laat de salade bij voorkeur 1 à 2 uur intrekken zodat de smaken goed mengen.
- Schep vlak voor het serveren de geitenkaas erdoor en strooi de peterselie of koriander erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje vers brood of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 7 g